You are here

Aktiviteter

Ett viktigt mål för RTK är att alla medlemmar ska få tillfälle att spela och tävla. Tävlingsutbudet ses över kontinuerligt och vi i styrelsen välkomnar förslag och önskemål från er medlemmar. Här hittar du en beskrivning över de tävlingar som Rotebro Tennisklubb typiskt sett erbjuder:

Tenniskurser
Klubben erbjuder intensivkurser sommartid på våra utomhusbanor för vuxna och barn/ungdomar med erfaren tennistränare. Medlemsskap i klubben är inget krav men medlemmar har förtur.

Midsommardubbeln
Spelas dagen efter midsommardagen under ca 3 timmar. Här får man spela med många olika partners. Informationsutskick om tävlingen går ut till medlemmar någon vecka innan tävlingen.  

Klubbmästerskap/KM
Vi spelar klubbmästerskap utomhus under sensommaren. KM startar normalt tredje helgen i augusti.

Divisionsspel
Divisionspelet är öppet för medlemmar i Rotebro TK och IFK Törnskogen under inomhussäsongen. Ett 50-tal av klubbens medlemmar brukar delta i vårt divisionsspel som spelas på lördagar i Rackethallen under inomhussäsongen. Divisionsspelet genomförs tillsammans med IFK Törnskogen. Vi spelar i 10 olika grupper med 6 spelare i varje och alla möter alla. De två främsta i varje grupp avancerar uppåt, och de två som hamnar sist tar ett kliv nedåt. Övriga stannar kvar i gruppen. Spelformen innebär att alla spelar mot jämnstarka motståndare och matcherna blir ofta riktiga rysare. Anmälan sker via länken om divisionsspelet i menyn till vänster. 

Externa tävlingar
Anmälan till externa tävlingar gör var och en själv. Juniorer anmäler sig genom STK:s ungdomssektion.  

Gratisspel för barn & ungdom yngre än 19 år
För att ytterligare underlätta för våra unga att spela tennis får medlem yngre än 19 år spela gratis med annan medlem. Dessa gratisspel får inte bokas och bokad tid går alltid före gratisspel. Vid kö till banorna är gratisspel tillåtet högst 1 timme i taget. För att vara säker på spel måste även ungdomar/juniorer boka bana till ordinarie medlemspris.