You are here

Tävling

Ett viktigt mål för RTK är att alla medlemmar ska få tillfälle att spela och tävla. Därför ordnas många olika typer av tävlingar; några på skojnivå, andra med tydlig tävlingsinriktning. I vissa tävlingar är skickligheten avgörande, i andra premieras den flitige. Tävlingar med handicap finns också. För samtliga tävlingar finns anmälningslistor och information vid klubbhuset .

Vårtävlingarna
Dessa startar i början av maj så snart banorna är klara för spel. Klasserna är singel med handicap och dubbel (lottad). Reglerna utformas med syftet att ge alla lika stor chans att vinna.

Poängjakten
Poängjaktens främsta mål är att få många att spela mycket. Reglerna gynnar därför den flitige, även om skicklighet också premieras. Grundspelet pågår från det att banorna öppnat till början av september. Segrare koras i både grundspelet och slutspelet.

Klubbmästerskap
Vi spelar klubbmästerskap utomhus under sensommaren. Start för KM är normalt i mitten av augusti.

Divisionsspel
Ett 50-tal av klubbens medlemmar brukar också delta i vårt divisionsspel som spelas på lördagarna i Rackethallen under inomhussäsongen. Divisionspelet spelas tillsammans med medlemmarna i IFK Törnskogen. Vi spelar i olika grupper där alla möter alla. De som vinner sin grupp avancerar uppåt, och de som hamnar sist tar ett kliv nedåt. Övriga stannar kvar i gruppen. Spelformen innebär att alla spelar mot jämnstarka motståndare och matcherna blir ofta riktiga rysare. Anmälan sker via länken om divisionsspelet i menyn till vänster.

Externa tävlingar:
Anmälan till externa tävlingar gör var och en själv. Juniorer anmäler sig genom STK:s ungdomssektion.

Hvidovre – RTK:s vänort i Danmark
Hvidovre Tennisklubb och Rotebro Tennisklubb har sedan 1955 haft vänortsutbyte. Sedan ett antal år sker inget aktivt utbyte mellan klubbarna